Buitenlands bezoek in NGK De Hoeksteen te Drachten

Van 30 januari t/m 3 februari a.s. hoopt de landelijke synode van de NGK 20 tot 25 gasten te ontvangen uit tal van zusterkerken in Afrika, Amerika, Azië en Europa. Het motto van de NGK, ‘Hoopvol onderweg in Gods wereld’, verbindt de Nederlandse Gereformeerde Kerken onlosmakelijk met al die zusterkerken wereldwijd.

De gasten van de Synode zullen op zondag 4 februari te gast zijn in diverse gemeenten door heel Nederland. Ze kunnen bij ons de sfeer opsnuiven, maar ook vertellen over hún kerkelijk leven. Of ze gaan voor in de eredienst. 

In de NGK ‘De Hoeksteen’ in Drachten zal ds. Markus Dominggus te gast zijn. Ds. Dominggus is predikant in de Gereja Kristus Tuhan (GKT, Kerk van Christus de Heer) in Oost-Java, Indonesië,  lid van het synodebestuur en docent aan de Theologische Hogeschool ‘Alètheia’ in Malang, in het vak ‘hedendaagse theologie’. Daarnaast is hij ook voorzitter van de commissie christelijk onderwijs. De GKT onderhoudt in Malang e.o. christelijke scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, ook voor speciaal onderwijs en dat laatste is uniek in Indonesië. 

Ds. Dominggus preekt ’s morgens in de eredienst, die om 10.00 uur begint. Dat gebeurt in het Engels, maar komt in het Nederlands op de schermen. 

De leiding van deze dienst is in handen van ds. Henk Venema, voorzitter Commissie Relaties Buitenland (CRB) van de NGK. 

Op de foto ds. Markus Dominggus en ds. Henk Venema.

’s Middags is er in De Hoeksteen vanaf 16.00 uur gelegenheid om hem te ontmoeten en te spreken. Zelf gaat hij dan een presentatie houden over ‘zijn’ kerk. En hij wil graag horen, van ouderen en vooral ook van jongeren, hoe wij hier als christen leven in onze eigen Nederlandse ‘leefwereld’.Het belooft een feestelijke ‘zusterkerkzondag’ te worden. 

Deze prachtige kans om via ds. Dominggus een inkijkje te krijgen in Gods wereldwijde kerk wil de NGK ‘De Hoeksteen’ graag delen met alle christenen in Smallingerland en omgeving. Daarom wordt u van harte uitgenodigd zowel ’s morgens als ’s middags.

Wanneer:      Zondag 4 februari 2024
Waar:             NGK “De Hoeksteen” Middelwyk 148 (9202GV) te Drachten
Wat:               10:00 u  – Eredienst ds. Markus Dominggus & ds. Henk Venema
Wat:               16:00 u – Ontmoeting met ds. Markus Dominggus

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *