Evangelische Open Thuis Gemeente

Welkom
Je bent elke zondag om 10.00 uur welkom in de dienst van de Open Thuis Gemeente.

De dienst begint met een korte opening. Vervolgens gaan we samen zingen onder leiding van een aanbiddingsteam. Ook is er een tijd van open gebed. Daarna krijgt de spreker het woord en spreekt ongeveer 30 minuten. We besluiten de dienst met een paar liederen en de spreker spreekt de zegen uit over de aanwezigen. De dienst duurt ongeveer anderhalf uur.

Na de dienst is er tijd voor ontmoeting en napraten onder het genot van een kop koffie of thee. Ook is er mogelijkheid voor persoonlijk gesprek of gebed bij het pastoraat. Of om een boek te lenen uit de eigen bibliotheek.

Onze gastheren en -vrouwen staan elke zondag voor je klaar bij de deur. Ze vertellen je graag meer over onze gemeente en met vragen kun je bij hen terecht. 

Leer ons kennen
De Open Thuis Gemeente is een gemeente die zich ziet als een levend organisme en wil groeien naar hechte relaties. Het is een plek waar respect en liefde is voor elkaar, ondanks verschillen in karakter, leeftijd, cultuur en positie. We willen leven en werken in een vertrouwde en gemoedelijke sfeer met elkaar, waar ieder zich vrij en veilig kan voelen.

Onze gemeente bestaat uit een bestuur, oudsten- en sprekersteam. Er zijn diverse teams onder leiding van een teamleider actief binnen de gemeente.

Ontmoeten en groeien
Kinderen en tieners vormen een belangrijk onderdeel van onze gemeente. Voor kinderen (0-12 jaar) is er meestal crèche en kinderwerk. De tieners (12-18 jaar) komen tweewekelijks bij elkaar.
Voor de volwassenen zijn er huiskringen, waarbij je in een kleine groep God en elkaar beter leert kennen en er voor elkaar kunt zijn. Voor senioren worden er regelmatig seniorenochtenden georganiseerd.

(t)Huis van Genade
Onze droom is een (t)huis van genade te mogen zijn. 
De komende jaren willen we als gemeente groeien in genade. Door de genade van Jezus Christus zijn wij gered. Dat danken we niet aan onszelf, maar het is een geschenk van God. God heeft ons gemaakt en van ons – in Christus Jezus – nieuwe mensen gemaakt.

Bouwstenen van onze gemeente

  • Wij zijn een warme gemeente waar iedereen zich welkom voelt en mag zijn wie hij/zij is; 
  • Wij zijn een inclusieve gemeente die gastvrij is en waar mensen zich van hart tot hart met elkaar verbinden; 
  • Wij zijn een kleurrijke gemeente waar Christus centraal staat en waarin ruimte is voor verschillen en diversiteit; 
  • Wij zijn een nieuwsgierige gemeente die steeds nieuwe aspecten ontdekt van het leven met Christus en elkaar stimuleert om te groeien in geloof; 
  • Wij zijn een open gemeente die onderdeel uitmaakt van de samenleving en mensen uitdaagt om daar een bijdrage aan te leveren. 

Meer info
Wil je meer weten, ga dan naar de website van de Evangelische Open Thuis Gemeente

Betrokkenheid bij Platform Kerkelijk Smallingerland
Het PKS verbindt ons als kerken in Drachten. Mooi om samen op te trekken, naar elkaars verhalen te luisteren en van elkaar te leren. Samen een eenheid vormen met ieder een eigen kleur. 

De Open Thuis Gemeente heeft twee vertegenwoordigers in het PKS:

Mattanja Veldman

Mattanja is oudste en bestuurslid. Haar droom is dat jong en oud binnen de Open Thuis Gemeente mag groeien en bloeien in het geloof en dat iedereen mag ontdekken wat Gods plan voor hem/haar is.

Wilma Oosterhuis

Wilma is deel van het sprekersteam. Voor haar is de Open Thuis Gemeente een plek waar ze zicht thuisvoelt en kan groeien in haar geloof. 

Contactgegevens

Evangelische Open Thuis Gemeente
Brouwerssingel 3
9201 VB Drachten